Studievoortgang: Propedeuse gehaald!

Propedeuse gehaald! Het was een spannende vakantie dit jaar. Ik hoopte deze vakantie aan de Toscaanse kust in Italië een homerun te kunnen slaan. Ik verwachtte namelijk maar liefst drie uitslagen uit Nederland te ontvangen:

1. Uitslag van het tentamen Bestuursrecht van 24 juni 2014;
2. Uitslag van mijn derde en laatste opdracht van het vak Juridische Vaardigheden;
3. Uitspraak in hoger beroep in mijn rechtszaak tegen Stichting Brein.

De uitslag van mijn laatste opdracht voor het vak Juridische Vaardigheden heeft een extra lading, omdat dit het laatste vak is van mijn propedeuse. Bij een positief resultaat heb ik mijn propedeuse gehaald.

Elke avond ergens tussen 11 en 12 uur worden de systemen van de Open Universiteit (OU) bijgewerkt. Dat betekent dus, elke avond vanaf de veranda op de camping (uiteraard met een fles Limoncello) even inloggen op de site van de OU om te kijken of de uitslag van het tentamen Bestuursrecht al bekend is. Laat in de avond van 18 juli was het zover: Bestuursrecht was verschoven van Actieve cursussen naar Afgeronde cursussen. Ik ben geslaagd!! Pas de volgende dag werd het cijfer zichtbaar: Een mooie 8! Een fantastisch resultaat, zeker als je weet dat ik dit vak in een redelijk kort tijdsbestek heb voorbereid. One down, two to go!

Op 21 juli 2014 ontving ik tijdens een bezoek aan Pisa een telefoontje van mijn advocatenkantoor Bureau Brandeis: Er komt morgen weer geen uitspraak; Het Gerechtshof Amsterdam zal de uitspraak voor de vierde keer gaan uitstellen. Dit was enerzijds wel een opluchting, want ik zat niet echt te wachten op de uitspraak van een nu al vijf jaar lopende rechtszaak tijdens mijn vakantie in Italië. Maar aan de andere kant kan een positieve uitspraak uiteraard nooit te vroeg komen en een feestje tijdens mijn vakantie sla ik natuurlijk niet af. Bovendien wordt het nu wel eens tijd voor een uitspraak. De homerun gaat dus helaas niet door. Nu maar mijn zinnen zetten op het behalen van mijn propedeuse.

Ik had mijn docent van Juridische Vaardigheden (JV1) bij het inleveren van mijn derde en laatste opdracht gevraagd om mij een SMS-je te sturen bij goed nieuws. Tijdens een bezoekje aan het pittoreske dorpje Montescudaio, genietend van het schitterende uitzicht over de Toscaanse heuvels tot aan de zee, ontving ik het volgende bericht:

“Eindcijfer JV1 is een 7,7. Prettige vakantie verder!”

Na enkele seconden van bezinning volgde een schreeuw van blijdschap: “IK HEB MIJN P !!!”

Toen ik aan mijn rechtenstudie begon, heb ik het hele studietraject opgedeeld in drie stukken in een poging om de studie overzichtelijk te maken: de propedeuse, de rest van de bachelor en tot slotte de master. Na elke onderdeel zou ik besluiten of ik door zou gaan met het volgende onderdeel. Het behalen van mijn propedeuse is dus echt wel een mijlpaal.

Inmiddels heb ik alweer 12,9 van de 90,3 studiepunten van de postpropedeuse behaald. Op 25 augustus 2014 hoop ik het vak Rechtsbescherming tegen de overheid (goed voor 4,3 punten) te halen. Ongeveer een week daarvoor, op 19 augustus 2014, reken ik op de langverwachte uitspraak van mijn hoger beroep tegen Stichting Brein. Krijg ik dan toch gelijk of word ik voor een tweede keer in het ongelijk gesteld? We zullen het moeten afwachten. Ondertussen studeer ik gewoon lekker door.

De status van mijn studie is te vinden op mijn (vernieuwde) Studie pagina.

Update 15 augustus 2014: Het heeft door de vakantieperiode even geduurd, maar mijn cijferlijst is nu dan toch bijgewerkt. Hieronder vind je de cijferlijst van mijn propedeuse.

Cijferlijst propedeuse

3 gedachten over “Studievoortgang: Propedeuse gehaald!”

Geef een reactie