Internetvrijheid Agenda

Deze agenda biedt een overzicht van aan dit blog gerelateerde gebeurtenissen.

Iets aan de agenda toe te voegen? Plaats je suggestie hieronder in een reactie of laat een berichtje achter!

mrt
2
vr
TPB-blokkade: Conclusie AG bij de Hoge Raad
mrt 2 hele dag

Betreft: Stichting BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay (TPB)

Op 2 maart 2018 wordt de conclusie van de Advocaat-generaal van de Hoge Raad verwacht. Dit advies wordt enkele maanden later meestal opgevolgd door de Hoge Raad.

Het Europese Hof van Justitie heeft naar aanleiding van prejudiciële vragen van de Hoge Raad geoordeeld dat TPB zelf inbreuk maakt op het auteursrecht. Dit maakt de kans op een structurele blokkade van TPB in Nederland zeer waarschijnlijk. Op basis van tijdelijke voorzieningen blokkeren de grote internetproviders nu ook al de toegang tot TPB.

De Hoge Raad kan de zaak zelf afdoen, maar ik verwacht dat de zaak zal worden terugverwezen naar een gerechtshof voor een nieuwe feitelijke behandeling.

mei
4
vr
BREIN vs NSE: Conclusie A-G bij de Hoge Raad
mei 4 hele dag

Vandaag zal de advocaat-generaal van de Hoge Raad zijn conclusie nemen in de zaak die Stichting BREIN heeft aangespannen tegen usenetprovider News-Service Europe B.V. (NSE). Een conclusie is een rechtsgeleerd advies van het parket van de Hoge Raad. De Hoge Raad neemt dit advies meestal over, maar is daartoe niet verplicht.

Meer informatie: Brein versus usenet: voortgang cassatie bij de Hoge Raad

5 gedachten over “Internetvrijheid Agenda”

Geef een reactie

Blog van internetexpert Patrick Schreurs over internetrecht, zijn studie Informatierecht en zijn rechtszaak tegen Stichting BREIN.

%d bloggers liken dit: